Spagetti och köttfärssås

En av mina “go-to” recept när jag har svårt att komma på vad vi ska äta är spagetti och köttfärssås. Det är enkelt, flexibelt och de flesta gillar det i någon form. Den går att göra vegansk, kryddstark, mild, fylld med grönsaker, enkel, avancerad… ja lite hur du vill helt enkelt. Här kommer i alla fall mitt standardrecept!

spagetti

Spagetti och köttfärssås recept

Som vanligt när jag lagar mat så vet jag inte riktigt antal portioner eller mängden av alla ingredienser. Jag höftar mycket och så tycker jag också det bör vara när man lagar vardagsmat, det ska vara enkelt och flexibelt!

Stek 500 gram köttfärs och krydda med pressad vitlök, salt och peppar. När köttfärsen är genomstekt tillsätter du två paket krossade tomater och ca 1 dl vatten. Tillsätt två tärningar grönsaksbuljong (eller två matskedar om du använder René Voltaire Lantbuljong som jag gör). Låt det puttra medan du kokar pasta och krydda med det du gillar, t.ex. lite chilipulver, paprikapulver, lite mer salt…

Variationer

Som jag nämnde så gillar jag den här maträtten för att den går att variera på så himla många olika sätt. Här tänkte jag ge dig lite förslag på hur du kan variera den.

  • Minska mängden köttfärs och fyll ut med bönor
  • Använd bönpasta eller annan alternativ pasta
  • Använd sojafärs
  • Fyll ut med rivna morötter

Vad är ditt hemliga knep för att få denna maträtt så god som möjligt?