Quesedilla med avokado och majs

Hej på er och hej måndag! Vad planerar ni denna vecka? Har ni en plan för vad ni ska äta och träna eller kör ni mest på måfå? För någon vecka sedan skrev jag om hur planering av veckans mat kan hjälpa. Idag tänkte jag tipsa er om Quesedilla – perfekt till middag eller om man är hemma och vill slänga ihop en snabb lunch. Tyvärr passar det kanske inte lika bra att ha i matlåda och micra men jag har aldrig provat.

quesadilla

Quesedilla med avokado och majs

Quesedilla är två tortillabröd med ost och valfri fyllning emellan som sedan steks. När osten smälter så hålls bröden ihop. Den här maträtten går att variera i all oändlighet, du kan ha på i princip vad du vill. Kött, grönsaker, tonfisk endast ost. Du kan göra med vanlig ljus tortilla, grov, glutenfri eller baka eget om du är riktigt kräsen. 😉 Ta vegansk ost om du vill ha en vegansk måltid!

Jag hyvlade ost och la på ena tortillabrödet, sen smetade jag ut lite röd pesto la på skivad avokado och majs, hyvlade på mer ost och sedan la jag på det andra tortillabrödet. Tryckte ihop bröden lite försiktigt och sen stekta jag i en torr stekpanna på båda sidorna tills osten hade smällt ihop. Det som kan vara bra att tänka på är att inte ha fyllningen ända ut till kanterna, endast osten. Så att osten kan smälta ihop kanterna som en försegling som hindrar fyllningen från att rinna ut.

Jag har tidigare haft i tonfisk och majs som fyllning. Jag har även provat gjort med mozzarella ost men det blev inte lika bra förseglingseffekt tyckte jag, men gott!