Hemmagjord hummus

Kikärtor är en bra vegetabilisk proteinkälla. Tyvärr så smakar ju inte kikärtor i sig så mycket men det går att använda till mycket. Ett tips är att göra hemmagjord hummus – superenkelt och väldigt gott!

hummus

Recept hemmagjord hummus

1 burk kokta kikärtor
1-2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
1/2 tsk spiskummin
salt
citron

Lägg ner allt i en matberedare och gör tills det blir en lagom smetig konsistens! Alla måtten i receptet är extremt ungefärliga och man får prova sig fram för att hitta en balans som man själv gillar. Egentligen ska det vara tahini (sesampasta) i hummus men jag brukar aldrig ha i det. Man har inte i så mycket och då slutar det bara med att jag har en burk hemma som blir gammal. Det funkar fint att göra utan tycker jag!

Användning

  • Dippa grönsaksstavar i hummus som mellanmål
  • Ha hemmagjord hummus som pålägg på mackan
  • Använd hummus istället för sås till en del maträtter
  • Doppa bröd i hemmagjord hummus som förrätt
  • Toppa ägghalvor med hummus