Lokes smarriga müsli
Posted On 14/04/2020
En bra och matig müsli som inte är för söt, men samtidigt god och inte ”träig” är svår att hitta tycker jag. Jag fick detta recept för länge sedan och har under åren testat att lägga till och ta bort olika ingredienser och har kommit fram till en perfekt müsli.
Det blir drygt 2 liter müsli, en halv deciliter är en lagom portion.
Ingredienser:
- 1 dl krossat linfrö
- 2 dl solroskärno
- 3 dl blandade hackade nötter – (ex mandel, cashew, hasselnötter)
- 3 dl havregryn eller rågflingor
- 2 dl vetekli
- 2 dl vetegroddar
- 1½ dl pumpafrön
- 1-2 msk kanel
Gör så här:
- Blanda allt väl
- Häll över ½ dl rapsolja men även 1 dl vatten. Efter det så ska du ringla över flytande honung
- Rör om ordentligt.
- Rosta i ugn i 200⁰ i ca 15 minuter. Rör om efter halva tiden.
- Tillsätt 2-3 dl torkad frukt – (ex russin, blåbär, gojibär, tranbär)